کارشناس تغذیه گفت : به نظر می رسد آنچه که از دوران کودکی در مغز اتفاق می افتدمی تواند با بروز و ابتلا به بیماری آلزایمر در دهه های بعدی زندگی ارتباط داشته باشد.
"زیبا کاوه ای" در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود :بیماری آلزایمر از میانسالی شروع نمی شود و عوامل و مقدمات این بیماری می تواند در دوران کودکی فرد شکل گیرد .
وی افزود: والدین برای جلوگیری از ابتلاء کودکان خود به آلزایمر و از دست دادن حافظه آنها در سنین بزرگسالی باید کودکان خود را در برابر اصابت ضربه به سرشان محافظت کنند.
این کارشناس تغذیه به پدر و مادر ها توصیه کرد که کودکان خود را راضی کنند که به هنگام دوچرخه سواری ، بازی با اسکیت ، اسکی، فوتبال ، بیس بال ، هاکی و انواع ورزش ها از کلاه ایمنی استفاده کنند،چرا که ضربات شدید و همچنین ضربه هایی که زیاد مجکم به نظر نمی رسد می تواند باعث صدمه زدن به مغز شود؛ صدمه ای که در سالهای بعد می تواند به کاهش حافظه و آلزایمر منجر شود.
کاوه ای اضافه کرد :کودکان را به یادگیری مهارت های زبانی تشویق کنید. نوجوانی که نویسنده خوبی است در مقایسه با نوجوانی که ادبیات ضعیفی دارد کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر در سالهای آینده و سنین میانسالی است.
وی خاطر نشان کرد :کودکان را برای آموختن دو و یا چند زبان تشویق کنید و آنها را درباره کاهش خطر آلزایمر آگاه کنید و از آنها بخواهید که برای ادامه تحصیل تلاش کنند زیرا آموزش و یادگیری یک حفاظ مهم در برابر آلزایمراست.
کارشناس تغذیه افزود :بیشتر افراد مستعد آلزایمر نوجوانانی هستند که در دروس خود موفقیتی نداشته اند. بر اساس نتایج یک بررسی در دانشگاه کمبریج با افزایش هر یک سال تحصیل 11 درصد احتمال ابتلا به زوال عقل کاهش می یابد.
وی اضافه کرد :ذهن کودکان خود را با فعالیت های فیزیکی، ذهنی و اجتماعی و تجربه مسائل نو و جدید مشغول کنید. تمام اینها باعث داشتن مغری بزرگتر، با عملکرد بهتر و ذخیره بهتر حافظه در کودکتان می شود و ذخیره بیشتر ذهنی حافظه را در برابر آلزایمر حفظ می کند.
وی توصیه کرد :از دادن مواد غذایی مانند نوشیدنی هایی که با فروکتوز شیرین شده و یا چربی های اشباع شده به کودکان خودداری کنید .حیوانات آزمایشگاهی که با مصرف میوه های مانند توت فرنگی و اسفناج و ماهی های حاوی امگا 3 به مقدار زیاد بزرگ می شوند به هنگام پیری حافظه خوبی دارند.
کاوه ای اظهار داشت : بر عکس حیواناتی که با مواد غذایی درست شده با شکر ، به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز، چربی های اشباع شده و چربی های ترانس تغذیه شده بودند به اضافه وزن و دیابت دچار شدند . در سنین بالا مغز آنها کوچک و حافظه آنها کم شده بود ؛ عواملی که مقدمه ابتلا به آلزایمر است .